Fysio Fitness

Fysio fitness is voor iedereen die door regelmatige training de conditie op peil willen houden of wil verbeteren. Bij fysio fitness traint u met een verantwoord trainingsschema, dat persoonlijk op u is afgestemd. U wordt begeleid door de fysiotherapeut in de trainingszaal.

Fysio fitness is bedoeld voor:

  • iedereen die gestructureerd wil training onder deskundige begeleiding
  • ex-patienten die na een periode van klachten onder deskundige begeleiding zelfstandig door wil trainen
  • mensen die door beweging/training ondersteund willen worden bij het afvallen
  • iedereen die nooit of langdurig geen sport beoefend heeft en graag begeleid en verantwoord wil bewegen
  • alle leeftijdsgroepen; vanaf 16 jaar tot senioren in de meest ruime zin

Intake
Bij het intakegesprek worden uw persoonlijk trainingswensen en doeleinden besproken. Ook worden eventuele lichamelijke klachten besproken. De begeleidend fysiotherapeut houdt hier rekening mee met de opstelling van uw trainingsprogramma.

Fitheidstest
Aan de hand van de fitheidstest kan een goed startniveau van uw trainingsprogramma worden bepaald. Bij de fittest wordt uw huidige conditie en spierkracht bepaald mede aan de hand van gewicht, lengte, vetpercentage en een fietstest.
U kunt uw conditie- en krachtsverbetering tussentijds en aan het eind van een trainiingsperiode weer laten testen door dezelfde fittest uit te voeren.

Prijzen
Fysiofitness valt onder de abonnementsprijzen van fitness: zie ook tarieven van de fitness.
Mocht u Menzis verzekerd zijn met fysiotherapie in uw aanvullend pakket dan biedt Menzis u een fysiofitheidscan gratis aan.

Openingstijden
U kunt op al onze vrije fitness openingstijden bij ons terecht voor de fysio-fitness. Alleen voor de eerste intake en de fitheidstest is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Daarna kunt u voor uw fysio-fitness training op alle openingstijden bij ons terecht en hoeft geen afspraak hiervoor te maken.

Fitness training
Wilt u zelfstandig en verantwoord werken aan uw algehele fitheid, zoals conditie, kracht en uithoudingsvermogen in een gezellige sfeer, dan kunt u op de vrije fitness openingstijden bij ons terecht.

De begeleidende fysiotherapeut maakt voor u een trainingsprogramma, uitgaande van uw persoonlijke situatie en trainingsniveau.

Eenmalig consult
U kunt een eenmalig consult aanvragen bij een van onze fysiotherapeuten, indien u (lichte) klachten heeft en graag hierover advies over wilt hebben. De fysiotherapeut onderzoekt de klacht en kan u gericht advies geven. Voor het eenmalige consult kunt u bij de balie een afspraak maken.