Arts Orthomanuele Geneeskunde / MSK arts

 

De naam artsen orthomanuele geneeskunde is per 1 januari 2017 veranderd in MSK-arts.
MSK- arts is de afkorting voor artsen voor Musculoskeletale geneeskunde.

De arts Orthomanuele Geneeskunde (MSK- arts) bij Thetra:
mw. J. Ditzel.

Big register: 19020651201
N.V.A.M.G lid
NVAMG-klachtenservice (in het kader van de Wkkgz)
RAMG (register artsen musculoskeletale geneeskunde) www.registeramg.nl.

De arts is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van klachten van het bewegingsapparaat. Dit wil zeggen: wervelkolom, spieren en gewrichten van armen en benen. Centraal staat het onderzoek van de gewrichten. Het kan zijn, dat de oorzaak van veel pijnklachten, o.a. “spierpijn”, gezocht moet worden in een stoornis van de beweeglijkheid van een gewricht. Dit laatste wordt ook wel een blokkade van het gewricht genoemd.

Algemene informatie:

De Nederlandse vereniging artsen musculoskeletale geneeskunde ( NVAMG ) is een medische beroepsvereniging die uitsluitend uit artsen bestaat.

De arts Musculoskeletale geneeskunde is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van patiënten met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen, gewrichten, banden). Anders dan bij manuele therapie wordt de behandeling uitgevoerd door een regulier opgeleide arts. Deze heeft zich na zijn artsexamen gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging van gewrichten.

Veel voorkomende klachten die de MSK – arts (OMG) kan behandelen zijn: (lage) rugklachten; nek-schouderklachten; hoofdpijn klachten; schouder- en armklachten.