Image

Fysioprevent groepstraining in Groningen

Fysioprevent groepstraining
Fysioprevent is een groepstraining fitness (8 tot 10 personen), onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het programma bestaat uit 16 trainingen, één keer per week op een vast uur.

Het trainings uur begint met een gezamenlijke warming-up, daarna een individueel deel waarbij u op de krachttrainingsapparatuur traint met uw eigen op maat gemaakte trainingsschema. Het uur wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down b.v. fietsen, roeien of lopen.

Na de intake stelt onze fysiotherapeut een op maat gemaakt programma voor u samen, afgestemd op uw mogelijkheden en wensen. U kunt indien nodig een afspraak maken voor een houdings- en bewegingsonderzoek of een fittest, zodat uw programma nog beter op u afgestemd kan worden.

Fysioprevent is voor iedereen die:

  • geen directe klachten heeft maar dit wil voorkomen.
  • geen directe klachten meer heeft en bij de fysiotherapie is uitbehandeld.
  • wil werken aan zijn of haar eigen fitheid in groepsverband.

Het fysioprevent groepstraining is een programma bedoeld voor jong en oud. Voor gezonde deelnemers die verantwoord in een groepje willen sporten, maar juist ook voor mensen met lichte lichamelijke klachten.

Aan het eind van het totale programma kan, indien u dit wenselijk vindt d.m.v. een eindtest bekeken worden of uw gewenste doelstelling bereikt is. Hierbij wordt o.a. gekeken naar conditie- en krachtverbetering en de algehele fitheid. U krijgt de testuitslagen mee.