intake en testen Groningen

Intake en testen fysiofitness in Groningen

Voordat u begint met uw fitness trainingsprogramma neemt onze fysiotherapeut een persoonlijke intake bij u af. De intake bestaat uit een vragenformulier waarin u uw trainingswensen kunt aangeven. Daarnaast kunt u ook uw achtergrond als sporter of beginnend sporter aangeven. In het gesprek met de fysiotherapeut kunt u ook aangeven wat aandachtspunten zijn voor klachtenpreventie.

Zo krijgen wij zo goed mogelijk inzicht in uw getraindheid en eventuele lichamelijke beperkingen, zodat we voor u een optimaal verantwoord trainingsschema kunnen samenstellen.

Ook als u een ervaren sporter bent en uw prestaties wilt verbeteren door aanvullend sportspecifiek te trainen kunt u dit aangeven in de intake.

U kunt in overleg met de fysiotherapeut ervoor kiezen om een of meerdere van de volgende testen te doen: conditietest, fysiofitheidsscan, vetpercentage meting en deze na 3 maanden herhalen om uw conditie- en krachtverbetering en de algehele fitheid in kaart te brengen.

Programma
N.a.v. de intake kan de fysiotherapeut een gepast trainingsprogramma voor u samenstellen met uw wensen en doelstellingen. Bijvoorbeeld een cardio programma of krachttraining of juist een combinatie van deze twee. Ook kunnen we voor u een schema samenstellen waarbij bv. buikspieren of beenspieren extra getraind worden of een vetverbrandingsschema.

U krijgt ten aller tijden een ‘opmaat gemaakt’ trainingsschema van ons wat past bij uw getraindheid en zullen dit ook persoonlijk begeleiden.

Mochten er fysieke klachten zijn dan is het raadzaam om in overleg met de fysiotherapeut een afspraak te maken om deze klachten goed te diagnosticeren.