De medewerkers Thetra Groningen

Josephine Ditzel
Arts orthomanuele geneeskunde
Arts musculoskeletale geneeskunde (MSK- arts)

Josephine Ditzel heeft sinds 1997 haar eigen artsenpraktijk voor orthomanuele geneeskunde binnen Thetra. Nadat zij haar studie geneeskunde in 1989 heeft afgerond aan de rijksuniversiteit te Groningen, is ze zich gaan specialiseren als arts manuele geneeskunde te Eindhoven. Na een periode waarin ze ervaring heeft opgedaan bij diverse artsenpraktijken en als docent aan de hbo-v, heeft ze zich gevestigd binnen Thetra.

 • Opleiding: Geneeskunde aan de RUG
 • Specialisaties: Orthomanuele Geneeskunde , shockwavetherapie, echografie

 

Inge Koenen
Sport fysiotherapeut, MSU echografist en shockwavetherapie specialist

Inge Koenen is fysiotherapeut en praktijkhouder. In 1989 is zij afgestudeerd in Arnhem en heeft eerst in verschillende praktijken gewerkt alvorens ze in 1997 haar eigen praktijk Thetra fysiotherapie begon. Na haar studie heeft zij zich verder gespecialiseerd en is nu geregistreerd sportfysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut. Haar andere aandachtsgebieden zijn o.a.: nek/schouderklachten, lage rugklachten, knie revalidatie, zoals voorste kruisbandrevalidatie, shockwave therapie, echografie, medical taping en werkplekanalyse (ergonomische instellingen en adviezen).

Naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut in de praktijk heeft zij als grote passie onderwaterfotografie en duiken.

Sinds een aantal jaren is zij in de praktijk gespecialiseerd in muskelo-skeletane echografie en in shockwavetherapie (radiaal en gefocusseerd).

In de vrije tijd doet Inge graag aan sport en is in het bos te vinden op een mountainbike of op de racefiets.

 • Opleiding: Fysiotherapie Arnhem, Sportfysiotherapie, Bedrijfsfysiotherapie
 • Specialisaties: sportfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, shockwavetherapie, echografie en epte

Stefanie Bouma
Fysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Sinds 2004 is Stefanie Bouma afgestudeerd als fysiotherapeut en werkt sinds 2007 bij Thetra. Na haar opleiding fysiotherapie heeft ze aan de Rijksuniversiteit Groningen de opleiding Bewegingswetenschappen afgerond. Na deze studie heeft ze verschillende cursussen gevolgd op het fysiotherapeutisch vakgebied. Haar aandachtsgebieden zijn o.a. medische trainingstherapie, beweegprogramma’s voor obesitas, looptraining/analyse, lage rugscholing en medical taping.

Stefanie sport (duatlon)op Europees- en Wereldniveau. Om dit niveau te kunnen handhaven traint ze flink wat uren o.a. fietsen,zwemmen, hardlopen en krachttraining. Ter ontspanning rijdt ze op een Fries paard.

Naast fysiotherapeut en sportster is Stefanie actief binnen de triathlonvereniging G.S.T.V. Tritanium, deze betrokkenheid varieert van een redactielid van het clubblad tot voorzitster van de wedstrijdcommissie.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen en Bewegingswetenschappen aan de RUG
 • Specialisaties: medical taping, revalidatie, looptraining, loop-video analyse, echografie

Remco de Lange
Fysiotherapeut

Remco de Lange is in juni 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 2014 werkt Remco partime bij Thetra. Inmiddels heeft Remco ervaring opgedaan met triggerpointbehandelingen en werkt veel met triggerpointmassage in combinatie met Dry Needling. Medical taping, triggerpointmassage en shockwavetherapie zijn z’n specialisaties.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisatie: triggerpoint massage, dry needling, Cyriax, shockwavetherapie

 

Lena de Haan
Sportfysiotherapeut, Oedeemtherapeut

Lena de Haan werkt sinds 1 januari 2015 bij Thetra. In 2010 is ze afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heeft zij zich verder gespecialiseerd en heeft de Master Sportfysiotherapie gedaan. Dit geeft veel specialistische kennis in onderzoek, behandelen en begeleiden van sportblessures en sportrevalidatie. Naast sportfysiotherapie op de praktijk behandeld ze ook een 1e elftal van een voetbalvereniging met hun blessures en meet de fitheid van de sporters.
Tevens is zij gespecialiseerd in de oncologische fysiotherapie. Het behandelen en begeleiden van oncologische patiënten en oedeemklachten is haar aandachtsgebied. De combinatie fysiotherapie, oefentherapie en oedeemtherapie heeft veel voordelen bij oncologische revalidatie.
De laatste jaren heeft zij ook toegelegd op dry needling in combinatie met triggerpointbehandeling en echografie.

In haar behandeling staat het belang van de patiënt voorop. Daarvoor vindt ze samenwerken met collega`s van groot belang om zo een zo goed mogelijk behandeling te kunnen geven.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen, sportfysiotherapie en oedeemtherapie
 • Specialisatie: oncologische revalidatie, loop- videoanalyse, sportrevalidatie, echografie, Dry Needling

 

Esther Schipper
Fysiotherapeut, shockwavetherapiespecialiste, msu echografie

Esther werkt sinds 2015 bij thetra als fysiotherapeute en heeft zich gespecialiseerd in shockwavetherapie onder echo. Samen met Inge Koenen vormt zij het shockwaveteam.

Haar  verdere specialisaties liggen vooral op het gebied van (sport)revalidatie en medische fitness. Ze is zeer ervaren in het geven van groepstrainingen. Het is voor haar de uitdaging om mensen die weinig of zelden aan sport doen hiervoor enthousiast te maken. Esther heeft zich gespecialiseerd in schouderrevalidatie en tevens de revalidatie na de epte behandeling.
Naast bovengenoemde activiteiten op het gebied van training en begeleiding doet ze de algemeen fysiotherapeutische werkzaamheden, zoals het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat op individuele basis.

Naast haar fysiotherapeutische kwaliteiten is Esther ook zwemtrainster en in deze hoedanigheid erg actief bij de zwemvereniging ‘de Golfbreker’.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisatie: (sport)revalidatie, echografie, shockwavetherapie, schouderrevalidatie

 

Thomas de Weerd
Fysiotherapeut

Sinds juli 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Gedurende mijn opleiding heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van sportgerelateerde klachten en medical taping. In februari 2018 ben ik parttime gestart als fysiotherapeut bij Thetra. Ik heb zin om aan de slag te gaan en mezelf verder te ontwikkelen! Mijn hobby’s zijn voetbal en hardlopen.

 • Opleiding: fysiotherapie aan de Hanzehogeschool te Groningen
 • Specialisaties: sportgerelateerde klachten, medical taping

 

Hendrikje Pijl
Administratief medewerkster

Hendrikje Pijl is sinds 1 maart 2011 werkzaam bij Thetra als administratief/secretarieel en boekhoudkundig medewerkster. Inmiddels is zij een bekend en belangrijk gezicht binnen de praktijk en een bindend contact tussen patiënt en behandelaar.

Bij haar kunt terecht met al uw vragen over zorgverzekeraars, vergoedingen, facturering of voor het maken van uw afspraak.

Relevantie hobby’s, sport, overig: wandelen, fietsen en lezen.

 • Opleiding: MEAO