fysiofitness-groningen

Fysiofitness THETRA in Groningen

Wat is fysiofitness

Fysiofitness, ook wel medische fitness genoemd, is een manier van trainen om uw algemene conditie en spierkracht te verbeteren. Al dan niet tijdens of na een periode van lichamelijke klachten. Maar altijd onder de deskundige begeleiding van onze fysiotherapeuten en afgestemd op uw persoonlijke trainingsdoel(en). Uiteraard houden we tijdens de fysiofitness ook rekening met uw huidige lichamelijke conditie. 

Fysiofitness is speciaal bedoeld voor:

  • iedereen die na een behandeling door b.v. een fysiotherapeut weliswaar weinig tot geen klachten meer heeft, maar zich niet sterk en zeker genoeg voelt om bijvoorbeeld weer te gaan werken of sporten;
  • iedereen die gestructureerd wil training onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut
  • iedereen die zich niet thuis voelen in de sportschool, of personen die een persoonlijke begeleiding wensen.
  • sporters die tijdens of na een blessure verantwoord willen trainen om zodoende de lichamelijke belastbaarheid te verhogen;
  • iedereen die op een verantwoorde wijze hun algemene fitheid wil verbeteren;
  • iedereen die als gevolg van een lichamelijke beperking niet kan sporten.
  • iedereen die door training ondersteund willen worden bij het afvallen
  • iedereen die nooit of langdurig geen sport beoefend heeft en graag begeleid en verantwoord wil bewegen
Wat is het doel?

Het doel van fysiofitness is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (klachtengebied, krachttraining). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Hoe werkt fysiofitness?

Voorafgaand aan de eerste training vindt een individuele intake plaats. Deze bestaat uit een vraaggesprek. Het doel is de persoonlijke lichamelijke situatie in kaart te brengen. Zodoende kan een inschatting gemaakt worden van uw huidig lichamelijk functioneren en de daarmee samenhangende beperkingen en het bepalen van uw doelstelling. Tijdens uw training is uw fysiotherapeut altijd aanwezig om u te assisteren en uitleg te geven. Alle vragen die u hebt omtrent training en het verloop kunnen ten alle tijden besproken worden. Door de intensieve begeleiding en de verantwoorde manier van trainen kunt u eerder en effectiever resultaat zien van uw inspanning.

Fysiofitheidsscan

Aan de hand van de fysiofitheidsscan bij Thetra in Groningen kan een goed startniveau van uw trainingsprogramma worden bepaald. Bij de scan wordt uw huidige conditie en spierkracht bepaald mede aan de hand van gewicht, lengte, vetpercentage en een fietstest en krachttest.
U kunt uw conditie- en krachtverbetering tussentijds en aan het eind van een trainingsperiode weer laten testen door dezelfde scan/test uit te voeren.
 Zie ook de landelijke pagina fysiofitheidsscan.

Eenmalig consult

U kunt een eenmalig fysiotherapeutisch consult aanvragen bij een van onze fysiotherapeuten, indien u klachten of blessures heeft en graag hierover advies over wilt hebben. De fysiotherapeut onderzoekt de klacht en kan u gericht advies geven. Voor het eenmalige consult kunt u bij de balie een afspraak maken.

Prijzen

Fysiofitness valt onder de abonnementsprijzen van fitness: zie ook tarieven van de fitness.

Openingstijden

U kunt op al onze vrije fitness openingstijden bij ons terecht voor de fysiofitness. Alleen voor de eerste intake en de fitheidstest is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Daarna kunt u voor uw fysio-fitness training op alle openingstijden bij ons terecht en hoeft geen afspraak hiervoor te maken.

Privacy in de fysiofitness

Thetra fysiofitness voldoet aan de AVG wetgeving, hier treft u uitgebreide informatie hierover.