fysiotherapie schouderklachten groningen

Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten: Het schoudergewricht is een complex gewricht waar bijvaak meerder factoren een rol spelen indien er pijnklachten in en rond het schoudergewricht ontstaan. Het is dus meestal niet een op zich zelf staande klacht. De schouder beweegt in een keten van gewrichten zoals het schoudergewricht zelf en het sleutelbeen met daarbij het schouderblad en ook de nekwervels en de ribben.
Meestal is er nachtelijk pijn en pijn bij heffen van de arm. Vaak is er uitstraling naar de nek, de bovenarm of de hand en zijn er tintelingen in de hand.
De pijn veroorzaakt door schouderproblemen wordt door patiënten vaak op een andere plaats ervaren (bijvoorbeeld in nek of bovenarm) dan waar het werkelijke probleem zit. Omdat er meerdere gewrichten meespelen dienen deze allen goed onderzocht te worden om het achterliggende probleem te achterhalen.

Ontstaanswijze van (nek) schouderklachten
Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan na een val of onverwachte beweging. Als belangrijke factoren voor schouderklachten worden genoemd: verkeerd houdingsgedrag, langdurige overbelasting van uw schouder, vooral het langdurig herhalen van (soortgelijke) bewegingen(pc werk ) werken met de armen boven schouderhoogte, of het doen van ongewone activiteiten in hobby’s, klusjes thuis of sport. Soms hebben de klachten te maken met spanningen thuis of op het werk, maar dan gaan schouderklachten vaak gepaard met spanningen in nekgebied. De precieze oorzaak van de klachten is niet altijd duidelijk.

Veel voorkomende schouderklachten zijn:

Impingement (inklemming van weke delen in de schoudergordel)

Artrose van het schoudergewricht ( ‘slijtage’ ) en/of instabiliteit

Frozen shoulder

Wat kunt u met uw schouderpijn verwachten van Thetra Fysiotherapie
Het stellen van een diagnose bij schouderklachten is een complex gebeuren en vereist de nodige deskundigheid.

Onze (sport) fysiotherapeut onderzoekt uw schouderklachten en splits de klacht uit in klachten afkomstig van uw schoudergewricht, peesstructuren en klachten van uw schouder in combinatie met uw nek, wervelkom of uw schouderbladen.
Na een uitgebreide anamnese en onderzoek wordt de diagnose bepaald en met u besproken.
Aan de hand van uw klacht wordt een behandelplan opgesteld.
De behandeling kan uit meerdere onderdelen bestaan, afhankelijk van de oorzaal en uitgebreidheid van de klacht.
Tussentijdse en eindevaluatie.
Voorlichting en advisering ter voorkoming van herhaling en/of verergering van de klacht.
Thetra is aangesloten bij het schoudernetwerk