impingementklachten Groningen

Schouderklachten Impingement bij Thetra

Schouderklachten zoals impingement kunnen ontstaan door inklemming van structuren onder het schouderdak. De bewegingen in het schoudergewricht zijn afhankelijk van een groep van 4 schouderspieren, de “rotator cuff”. De pezen hechten aan de bovenarm of het schouderblad. In een gezonde schouder glijden de pezen gladjes tussen schouderdak en schoudergewricht. Wanneer de ruimte nauw is, komen bij bewegen de pezen en/of slijmbeurs in de verdrukking, waardoor klachten ontstaan.

Schouderklachten impingement Thetra
Bij veel mensen wordt deze ruimte vernauwd door veelvuldig (bovenhands) belasten van de schouder, abnormaal bewegingspatroon door nek/schouderklachten (blokkaden),dysbalans tussen de verschillende schouderspieren door bv. pijn of door bv verkalking van de pees. Wanneer deze ruimte vernauwd wordt/is, kan een peesontsteking of slijmbeursontsteking ontstaandoor beknelling. Dit geeft pijnklachten, vooral bij heffen van de arm naar voren, boven of achteren, bijvoorbeeld tillen, jas aantrekken, gooien of nachtelijke pijn.

Therapievormen:

  • Fysiotherapie (oefentherapie) functioneel verbeteren van houdings- en bewegingsspieren door training.
  • Manuele geneeskunde ter opheffing van bewegings blokkades in het nek/schoudergebied
  • Bij aanhoudende klachten injectie met ontstekingremmende middelen

Wat kunt u met uw schouderpijn verwachten van Thetra Fysiotherapie
Het stellen van een diagnose bij schouderklachten is een complex gebeuren en vereist de nodige deskundigheid.

Onze sport fysiotherapeut onderzoekt uw schouderklachten en splits de klacht uit in klachten afkomstig van uw schoudergewricht, peesstructuren en klachten van uw schouder in combinatie met uw nek, wervelkom of uw schouderbladen.
Na een uitgebreide anamnese en onderzoek wordt de diagnose bepaald en met u besproken.
Aan de hand van uw klacht wordt een behandelplan opgesteld.
De behandeling kan uit meerdere onderdelen bestaan, afhankelijk van de oorzaak en uitgebreidheid van de klacht. Tussentijdse en eindevaluatie.
Voorlichting en advisering ter voorkoming van herhaling en/of verergering van de klacht.