directe-toegankelijkheid-fysiotherapie

Direct toegankelijkheid fysiotherapie bij Thetra

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut zonder verwijzing van een huisarts of specialist. Deze mogelijkheid bestaat vanaf 01 januari 2006.
U heeft zich bij onze praktijk voor fysiotherapie gemeld en wilt graag een fysiotherapeut consulteren. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel en ook als blijkt dat u wel een verwijzing nodig heeft voor vergoeding, verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.
Of u last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk, jong bent of oud, wij kunnen uitzoeken of wij een specialist hebben die uw klachten kan onderzoeken en behandelen.

Voor klachten aan uw bewegingsapparaat, chronische peesklachten of klachten zoals COPD kunt u bij ons terecht. U komt bij de juiste behandelaar terecht afhankelijk van uw klachten, indien nodig ter verduidelijking van de diagnose zullen wij echografie gebruiken om de klacht nog beter in beeld te brengen.

Eenmalig fysiotherapeutisch consult
Bij langdurige klachten of klachten waarbij de oorzaak of behandeling niet duidelijk is kunt u gebruik maken van een eenmalig fysiotherapeutisch consult.
Het consult bestaat uit een anamnese, lichamelijk onderzoek, uitleg van de bevindingen en een verslaglegging aan de huisarts. Een eenmalig consult kan alleen op afspraak gemaakt worden.