medische-trainingstherapie-Groningen

Medische trainingstherapie Thetra in Groningen

De medische trainingstherapie en/of revalidatie binnen Thetra valt onder de bekende reguliere fysiotherapie. Het is een van de specialisaties van de praktijk. Deze medische trainingstherapie is een specifieke vorm van oefentherapie / revalidatie en valt onder de curatieve fysiotherapie. De doelgroep hiervoor is de reguliere patiënt met een functionele bewegingsbeperking en pijnklachten.

De medische training therapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten, een betere houding aan te leren en een beter evenwicht of coördinatie te verkrijgen. Door de deskundige begeleiding leert u verantwoord en goed gedoseerd te trainen, zodat uw klachten kunnen verminderen.
Ter ondersteuning van de oefentherapie kan ook massage ingezet worden door de fysiotherapeut of een behandeling van de MSK-arts. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.

Thetra heeft voor de medische trainingstherapie een goed geoutilleerde revalidatiezaal (200 m2) met trainingsapparatuur ingericht met daarnaast ‘kale’ ruimte voor grondoefeningen. Tevens zijn gescheiden dames en heren kleedkamers/douches aanwezig.

Behandelprincipe
Binnen deze functionele revalidatie wordt voornamelijk met een ‘gesloten keten’ gewerkt waarbij de belasting voor gewrichten laag blijft, maar coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen toch goed geoefend kunnen worden. Middels dit principe kan vaak gemakkelijker en beter gedoseerd worden dan met algemeen dagelijkse bewegingen of losse fysiotherapeutische oefeningen.

Multidisciplinaire samenwerking
Het accent van de therapie is gericht op functionele revalidatie van de patiënt en zijn klachten, waarbij de therapie hoofdzakelijk bestaat uit een combinatie van oefeningen.

Naast de fysiotherapie heeft het centrum Thetra een MSK-arts, sportfysiotherapeuten en een arbeidsfysiotherapeut waartussen een nauw samenwerkingsverband bestaat. Zij zijn divers gespecialiseerd in behandeling van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat.