shockwavetherapie-Groningen-Thetra

Shockwavetherapie bij Fysiotherapie in Groningen

Shockwavetherapie: doeltreffende behandeling bij chronische peesklachten of peesverkalking.

Fysiotherapie in Groningen: Thetra heeft zich gespecialiseerd in de shockwavetherapie, een doeltreffende behandelvorm voor mensen met chronische peesklachten of peesaanhechtingsproblemen, zoals bijvoorbeeld: hielspoor, tennisarm (ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis) springersknie (jumpersknee) of achillespees klachten. Indien nodig wordt deze behandeling gecombineerd met een begeleid specifiek oefen-/trainingsprogramma. Met deze combinatie van therapieën kunt u snel weer pijnvrij bewegen en sporten.

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische peesklachten lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw klachten en de pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische peesklachten worden vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs.

Twee vormen van shockwave
Er zijn twee vormen van shockwave welke in onze praktijk worden toegepast, de radiale shockwave en (RSWT) de gefocusseerde shockwave (FSWT). Beide technieken werken even goed, maar hebben een ander toepassingsgebied. Thetra beschikt over beide apparatuur en kan per klacht beoordelen welk toestel beter geschikt is voor u.

Gefocusseerde shockwave therapie (FSWT)
Wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan bij FSWT de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

Radiale shockwave (RSWT)
Bij apparaten met radiale shockwave wordt de energie over een groot oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren een laag tot middelhoog energie niveau. Pneumatisch gegenereerde akoestische impulsen (shockwaves) worden over een groot oppervlak diep in het lichaam gebracht met behulp van een vrij te bewegen behandelpistool. Deze impulsen bestrijken de volledige pijnzone. Er wordt een therapeutische shockwave gegenereerd op het ogenblik dat een inwendig projectiel, via pneumatische impulsen op topsnelheid gebracht, de eindplaat van het behandelpistool raakt. Via direct contact met het huidoppervlak deint deze shockwave verder uit in de pijnlijke zone en heeft hier een therapeutische werking.

Shockwave behandeling wordt o.a. toegepast bij de volgende chronische peesontstekingen:

  • Hielspoor

  • Kniepees klachten (jumpersknee)

  • Scheenbeenvliesklachten (shinsplints)

  • Achillespeesklachten

  • Schouderklachten

    Peesklachten (rotator cuff) en/of slijmbeursverkalking

  • Tenniselleboog (epicondylitis)

  • Golverselleboog

Vergoeding zorgverzekeraars
Helaas zijn er nog maar enkele verzekeraars die shockwave therapie geheel of gedeeltelijk vergoeden. De landelijke vereniging voor shockwavetherapie ( Impuls) zet zich in om verzekeraars te overtuigen van de wenselijkheid van vergoeding voor deze wetenschappelijk bewezen en effectieve behandeling.

Fysiotherapieverzekerden
De kosten van het gebruik van het shockwave-apparaat bedraagt € 20,- per behandeling. Deze kosten kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt de shockwave behandeling aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen, er wordt 25-30 minuten per behandeling ingepland. Diagnostiek en evaluatie wordt gedaan door middel van echografie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optimale behandelresultaat bereikt wordt bij 4 tot 6 behandelingen.

Indien bij de eerste contact blijkt dat uw aandoening niet in aanmerking komt om met shockwave te behandelen zal alleen de zitting fysiotherapie in rekening gebracht worden.

Geen fysiotherapieverzekering/dekking
Indien u niet voor een vergoeding fysiotherapie bij uw zorgverzekeraar in aanmerking komt, zullen wij per shockwavebehandeling € 56,- (m.i.v. 1-1-2019) in rekening brengen.

Eigen risico
De fysiotherapie vergoeding wordt gedeclareerd via uw aanvullende verzekering en gaat dus niet van uw eigen risico van € 385,- af.

Bezoek ook onze site: shockwavetherapiegroningen.nl voor meer informatie over shockwavetherapie, behandelwijze en vergoeding. Thetra is aangesloten bij het landelijk netwerk voor shockwavetherapie Impuls.