nieuws fysiotherapie in groningen

Nieuws Thetra in Groningen

Maatregel in onze praktijk t.a.v. corona virus 

CORONA : Aangescherpt beleid Thetra met ingang van 24-03-2020 

Alle reguliere behandelingen op de praktijk komen te vervallen.

  • Bent u op dit moment onder behandeling: wij nemen persoonlijk contact met u op.
  • De behandeling fysiotherapie: deze worden omgezet in  telefonische, email of videoconsulten in overleg met u.  Waar mogelijk ontvangt u een op maat gemaakt oefenprogramma. Uw therapeut kan u hierover informeren.
  • Indien behandeling noodzakelijk is of u heeft een vitaal beroep: wij kunnen u op de praktijk de zorg leveren volgens het RIVM hygiëne protocol.  Dit geldt voor de fysiotherapie en voor de MSK-arts.
  • U kunt ons altijd bellen: Tel. 050-5256890 Wij verzoeken u, duidelijk u naam, telefoonnummer en uw vraag in te spreken op de voicemail, indien wij gesloten zijn. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

* Vooralsnog geldt dit beleid t/m zondag 5 april 20

Als praktijk vinden wij het belangrijk om onze zorg te kunnen blijven leveren maar nog belangrijker vinden wij het om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in deze moeilijke tijden.

Ik hoop op uw begrip voor deze beslissing in een moeilijke tijd.

Fitness is gesloten van 15 maart t/m 6 april

In verband met het coronavirus roept de overheid duidelijk op om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Wij vinden  het onze verantwoordelijkheid om onze leden en onze medewerkers te beschermen en om deze reden hebben wij besloten om onze fysiofitnness Thetra tot nader order te sluiten. Het allerbelangrijkste: zorg in deze tijd goed voor jezelf én voor elkaar!

De nieuwe maatregelen vind je hier.

Kijk ook op de website tav dit onderwerp van de KNGF.
Kijk ook op de website van het RIVM.

Nieuws t.a.v. de benaming: MSK arts

Vanuit de beroepsgroep is een nieuwe naam geïntroduceerd i.p.v. arts orthomanuele geneeskunde ( arts OMG) dit zal vanaf 1 januari 2017 veranderen in:

Arts voor Musculoskeletale Geneeskunde ( MSK-arts).

De naam van de beroepsvereniging zal dan tevens veranderen van NVOMG ( Nederlandse vereniging voor artsen Orthomanuele Geneeskunde) in de de nieuwe naam NVAMG ( Nederlandse vereniging van Artsen voor Muskuloskeletale Geneeskunde).

Echografie bij Thetra:

Nieuw in de fysiotherapie is echografie bij Thetra, dit wordt als aanvullende diagnostiek en evaluatiemiddel door de fysiotherapeut/arts gebruikt waardoor gerichter behandeld kan worden. Er zijn verschillende medewerkers die hier vergevorderd in zijn en al jaren scannen.

Medical taping concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Nieuws over wat is EPTE

Echogeleide percutane electrolyse is een nieuwe behandelmethode bij peesklachten.

Centrum Thetra verhuur: kantoorruimte / praktijkruimte

Op de eerste etage hebben wij diverse ruimten in de verhuur.

Beschikbaar met ingang van 1 januari 2020 op dagdeelbasis (4 uur);
een ruimte van 30 m2 geheel gemeubileerd en een ruimte van 80 m2 geschikt voor groepslessen zoals yoga ed.(verhuur op dagdeelbasis, nog een paar dagdelen beschikbaar).

Beschikbaar met ingang van 1 januari 2020 voor permanente verhuur: Een ruimte van 65m2 geschikt voor b.v. kantoorruimte, behandelruimte.

Voor meer informatie: Thetra, tel.: 050-5256890 of zie de website